ANTWERPEN

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), het zogenaamde Junckerfonds, kan van start gaan na de zomer. Dat heeft het Europees Parlement beslist.

Philippe De Backer: “Permanente knip betekent permanente immobiliteit”
wo 27 september 2017

De Antwerpse liberalen en hun lijsttrekker Philippe De Backer zijn het idee van sp.a om de zowel de Antwerpse leien en kaaien af te sluiten voor auto verkeer helemaal niet genegen. Staatssecretaris en Antwerps lijsttrekker Philippe De Backer: "Dit voorstel geeft blijk van het gebrek aan zowel realiteitszin als toekomstvisie."

 

Vandaag lanceerde de sp.a haar mobiliteitsplan voor Antwerpen. In dat plan is er sprake van het permanent knippen van een aantal essentiële verkeersassen zoals de Leien, de Scheldekaaien, de Plantin Moretuslei en de Turnhoutsebaan. De socialisten stellen dat het beleid van Koen Kennis om de automobilist te verleiden naar andere vervoersmiddelen gefaald heeft.

 

Dit voorstel kan niet op de steun van Open Vld rekenen. Federaal staatssecretaris en Antwerps lijsttrekker Philippe De Backer: "Als er vandaag nog niet genoeg mensen hun auto laten staan, dan is dat om de alternatieven nog niet concurrentieel genoeg zijn. Mensen verplichten toch die alternatieven te nemen door ze keuzes af te nemen is fout en helpt niet. Zeggen dat we mobieler worden door keuzevrijheid weg te nemen, is zoals zeggen dat we productiever zijn met één arm dan met twee armen."

 

Voor De Backer mist het voorstel realiteitszin en toekomstvisie. De Backer: "Het is één ding om doorgaand verkeer te weren. Dat gebeurt al en moeten we ook blijven doen. Het is een andere zaak om assen volledig te knippen. Daar straf je vooral de Antwerpenaar mee. Routes zoals de Scheldekaaien en de Leien zijn belangrijke assen voor wie in de historische binnenstad moet zijn of er woont. Er zal altijd een aantal mensen op individueel vervoer aangewezen blijven. We gaan daarnaast de bewoners van de historische binnenstad echt niet opsluiten."

 

Wat betreft toekomstvisie vindt De Backer dat de het voorstel van sp.a geen rekening houdt met toekomstige evoluties zoals zelfrijdende wagens en bussen. Ook vindt hij dat het plan geen positieve keuze is voor een beter en ander openbaar vervoer. De Backer benadrukt dat er vooral meer kwalitatieve keuzes moeten zijn, zodat men de auto gemakkelijker thuis kan laten: "Meeuws wil mensen op de tram krijgen, door ze al hun andere keuzes af te nemen. Wij willen mensen op de tram krijgen, door de problemen bij De Lijn aan te pakken. De stad moet centraal staan. De stad moet zelf het openbaar vervoer kunnen aansturen en zelf investeren in nieuwe en vooral snelle verbindingen naar voorbeeld van stedelijke vervoersbedrijven in het buitenland. Met ons fietsplan hebben we al voorstellen gedaan voor onder meer veilige fietsinfstractuur."