ANTWERPEN

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), het zogenaamde Junckerfonds, kan van start gaan na de zomer. Dat heeft het Europees Parlement beslist.

Philippe De Backer verwelkomt En Marche kandidaat voor de Benelux in Antwerpen
vr 9 juni 2017

 

Tussen 11 en 18 juni trekken de Fransen opnieuw naar de stembus om een nieuw parlement te verkiezen. Ook Fransen in het België kunnen gaan stemmen. Het gaat over zo’n 162.000 Fransen, waarvan een paar duizend in Antwerpen. Franse burgers in België, Nederland en Luxemburg vormen één kieskring.

 

Voor La Republique En Marche, de partij van president Macron, stelt Pieyre-Alexandre Anglade zich kandidaat. Anglade voert op zaterdag 10 juni campagne in Antwerpen met steun van Philippe De Backer.

 

Staatssecretaris en Antwerps lijsttrekker voor Open Vld Philippe De Backer zal de campagnebijeenkomst van En Marche bijwonen. De staatssecretaris kent vanuit zijn periode als Europees Parlementslid meerdere kopstukken van de partij. Op vraag van En Marche zal De Backer er ook een toespraak houden. Hij zal op de bijeenkomst Pieyre-Alexandre Anglade verwelkomen in Antwerpen en zijn steun uitspreken voor de En Marche kandidaat.

 

Praktische informatie

 

Zaterdag 10 juni 17u30Café VitrinMarnixplaats 142000 Antwerpen